Facts

the-grid-1

Mærke: Trigger Point Therapy
Model: The Grid™ (kort)
The Grid™ Størrelse: 14 cm diameter
Vejledende udsalgspris: 349 kr
Medfølger: Leveres sammen med en lille brochure med øvelser.

The Grid™ har en diameter på 14 cm og fåes i to forskellige farver og størrelser, sort og orange samt en kort og en lang udgave (længde 33 cm vs. 66 cm).
Foruden design, så adskiller The Grid™ sig fra andre foam rollers ved, at det er et plastikrør beklædt med skum. Det hule plastikrør skulle eftersigende medvirke til, at The Grid™ beholder samme form ved gentagende brug.
Skummet har en anden overfladestruktur sammenlignet med traditionelle foam rollers, som det kan ses på billedet. Dette er ikke kun æstetisk, idéen bag bulerne er, at det skal gøre massage oplevelsen mere autentisk ved at de forskellige zoner skal efterligne fingre og fingrespidser.

Producentens beskrivelse:

Producenten af The Grid™ er amerikansk og benytter sig derfor naturligvis af en mere amerikansk markedsføring. Den slår sig b.la. op på, at den er velegnet til CORE-træning, hvilket alle andre også, billigere foam rollers, vil kunne bruges til. Jeg vil ikke gå i detaljer med denne beskrivelse, hvis det har interesse kan det læses her.

Activeaid.dk, som er den danske forhandler, har en lidt mere dansk, omend ikke kedelig, måde at sælge produktet på:
“The GRID foam roller, er et revolutionerende værktøj der er opbygget med et blødt net af varierende hårdhed og bredder, som giver dig mulighed for at tage den traditionelle foam rolling et niveau højere op. Intensiteten kontrollerer du ved blot at placere The Grid™ så trykket er passende. Fremragende til ganske almindelig brug og også til din core træning.”

Første indtryk

the-grid-2

Jeg havde allerede en traditionel foam roller, men The Grid™ fangede mig alligevel – ikke på grund af den TV-shop lignende markedsføring, som amerikanske firmaer efterhånden skal benytte sig af, men mere på grund af designet, som man ikke kan komme udenom. Dernæst har The Grid™ en god størrelse, som gør den let at medbringe i sin sports- og/eller rejsetaske – for større personer, kan det give lidt vanskeligheder specielt på overkroppen. Jeg havde ikke de store forventninger om, at den funktionsmæssigt skulle være bedre end en traditionel foam roller til SMR (self myofascial release).

Indtryk efter test-periode:

Dens handy størrelse, er klart en af fordelene ved The Grid™ (sammenlignet med traditionelle foam rollers). Størrelsen har også gjort at den har været fast inventar i min sportstaske, hvilket naturligvis har betydet, at jeg har fået den brugt mere end min gamle foam roller.
Rent funktionelt, har jeg ikke kunnet mærke nogen forskel sammenlignet med en traditionel foam roller – jeg har udelukkende brugt den til SMR (self myofascial release), og der har den gjort jobbet.
Jeg var spændt på, om overfladestrukturen, der i følge producenten skulle gøre massage oplevelsen mere autentisk, ved efterligne fingre og fingrespidser, havde nogen reel effekt andet end at sælge. Efter nu at have brugt den gentagende gange, må jeg konkludere at det simpelthen bare er et smart markedsføringstrick – hvis det har en “ikke-placebo”-lignende effekt, har jeg ikke i hvert fald ikke oplevet den.

Konklusion

the-grid-3

The Grid™ er særdeles veldesignet og velegnet til self-myofascial release (SMR). Dens størrelse, gør den særdeles handy at have med i sin sportstaske eller lignende. Muligheden for at medbringe The Grid™ i fitness centeret, har for mit vedkommende medført, at den er blevet brugt mere flittigt.
Prisen er sammenlignet med traditionelle foam rollers i den høje ende, og måske lidt urimeligt for et plastikrør beklædt med skum, men hvis det er den merpris der skal til for at benytte den mere, er det godt givet ud. For nybegynderen, der ikke har kendskab til foam rolling, mangler der noget mere information, som bør følge med The Grid™.

Fordele:

• Dens størrelse er helt klart dens force. Den er lille og hul, og kan derfor fyldes med tøj, så spildpladsen mindskes, hvis den skulle medbringes i en rejse- eller sportstaske.
• The Grid™ holder sin form efter gentagende brug, som lovet.
• Den kan bruges til CORE-træning (det kan traditionelle foam rollers også)
• Den ser godt ud 😉

Ulemper:

• Prisen
• For større og bredere individer, kan denne udgave af The Grid give problemer, fåes også i en breddere udgave.
• Den markedsfører sig på områder, hvor den ikke adskiller sig fra traditionelle foam rollers (at den kan bruges til CORE)
• Meget lidt information til nybegynderen omkring brugen af den. Det koster ekstra, og er dyrt.

Øvelser til SMR / foam rolling

TriLab.dk har lavet et øvelseskatalog, klik på billedet nedenfor.

The Grid™ er venligst stillet til rådighed af Activeaid.