Marathon træningsprogram & andre løbeprogrammer.

 

Med en personlig løbetræner, vil du få et løbeprogram, der er 100% tilpasset dig, din hverdag, dine ambitioner/målsætninger og dit aktuelle niveau. Vi tilbyder løbetræning til marathon, halv marathon og lign.

TRILAB er specialiseret i løbetræning og coaching, og har mange års erfaring med træning af supermotionister- og nybegyndere indenfor løbeverdenen på alt fra 5 km til marathon. Vi har et længere CV med træning af løbere, som har opnået der maksimale potentiale samt personlige målsætninger.

Den succes vi har haft med at træne løbere skyldes foruden en dybdegående viden omkring triathlon, kroppensfysiologi og skader også, at vi har en løbende dialog med den enkelte atlet, hvorved at der skabes den rette motivation og “commitment” for at få træningen i bogen trods, at dette i perioder kan være hårdt.

Book uforpligtende snak!

Hvor meget skal man træne frem mod et marathon eller halv marathon?

Antallet er km eller tid, som du skal bruge til træningen er individuel og afhænger naturligvis af, hvad dine ambitioner samt nuværende forudsætninger er – med andre ord er der forskel på, om du ønsker at stå øverst på skamlen eller ønsker at gennemføre med en god oplevelse på dit marathon. Vores erfaringer er dog, at vil man gerne have en god oplevelse, så skal man som minimum kunne afse tid til at løbe 30 km/uge ved halv marathon og 50 km om ugen ved marathon fordelt over 3-4x/uge. Er ens ambitioner større vil træningen naturligvis blive sat sammen for bedst at tilgodese dine nuværende forudsætninger, målsætninger og træningshistorik etc.

Hvor lang tid inden skal man starte med træningen frem mod et marathon?

Både træningsmængden/tiden og hvor lang tid man skal starte inden et marathon eller halv marathon løb er individuelt. Da løb er en sport hvor der er et stort impakt på vores skelet, muskler og sener vil svaret være jo før jo bedre, da det giver tid til en langsom og tålmodig progression, hvormed risikoen for skader også nedsættes drastisk. Det er vores erfaring, at de fleste nybegyndere bør starte træningen 9-12 mdr inden et marathon, og 6-9 mdr inden et halv marathon, hvis målet er at gennemføre. Er ambitionerne større skal man i gang tidligere. Vil man være god til at løbe, så skal man tænke langtidssigtet og gerne flere år frem. Det er svært at sætte tingene så firkantet op, så overvejer du at skulle løbe marathon eller halv marathon, så er du velkommen til at konsultere os ganske uforpligtende i forhold til en vurdering om, hvorvidt du er ude i god tid.

Har I et løbeprogram til marathon / marathon træningsprogram?

Vi har ingen standard træningsprogrammer til marathon eller halv marathon, og vi vil på det kraftigste fraråde at følge et standard træningsprogram/løbeprogram, da det ikke tager udgangspunkt i dine ambitioner, forudsætninger, eventuelle skader, tidsforbrug og hverdag. Igennem mit arbejde som løbespecialiseret fysioterapeut ser jeg ugentlig løbere, der er blevet skadede, fordi de er startet ud på et standard løbeprogram frem mod især marathon eller halv marathon. Vi er specialiserede i coaching og træningsprogrammer til marathon og halv marathon, der er individuelt tilpassede, hvilket sikre at du kommer til at lykkes på race-day.

marathon løbeprogram

Dette er et eksempel på et uge-program for en af vores mere seriøse / sub elite-løber, der træner mod at blive bedre på halv marathon distancen. Det er 100% tilpasset denne løbers styrke/svagheder, forudsætninger, målsætninger samt tid på året. Dette eksempel kan muligvis åbne mange spørgsmål, men husk på at det er en del af en større planlægning og analyse. En nybegynder eller mindre erfaren løber skal med stor sansynlighed træne mindre, ligesom en atlet med mere erfaring muligvis kan restituere sig fra mere træning. Et marathon løbeprogram bør tage udgangspunkt i en analyse af dig som atlet, og ikke være standardiseret.

Hvordan får jeg mit træningsprogram?

Når du vælger at starte op med træning ved os, bliver du koblet op via træningssoftwaren TrainingPeaks, som er international anerkendt værktøj til analyse og planlægning af træning frem mod marathon eller større event såsom IRONMAN. Du kan tilgå TrainingPeaks fra computer eller App via smartphone, og vi kan som din træner ligeledes se den træning, som du har udført med detaljerede træningsdata.

Hvad koster et forløb/træningsprogram til marathon?

Prisen starter fra 700 kr/md. Søger du billige Marathon træningsprogrammer, så kan vi ikke hjælpe, da vi kun laver individuelt tilpassede løbeprogrammer til marathon og halvmarathon samt triathlon. Den endelige pris kommer som så meget an på, hvor meget opfølgning, som du undervejs har behov for. Overvejer du at få en træner, så vil jeg anbefale dig, at du tager kontakt og beskriver lidt om dine ønsker, målsætninger og dine tanker ift. at have en træner. Herfra kan jeg guide dig ift. hvilken løsning, der vil være den bedste for dig. Vores services er beskrevet nederst på denne side: link. Har du et specifikt ønske, så lad os tage en uforpligtende snak omkring tingene.

Hvad kan I som andre ikke kan?

Det er et spørgsmål, som oftest stilles af løbere, som er i processen med at finde en træner eller skifte træner – oftest refereres til de atleter, som har slået PR med flere længder efter at have være trænet af TLAB Endurance i bare én sæson. Dertil har vi hjulpet mange atleter med at blive skadesfri, da det daglige virke også indbefatter specialiseret fysioterapi. Der findes mange dygtige trænere derude, men min generelle erfaring fra atleter, som har skiftet til TLAB Endurance fra andre trænerløsninger er, at selvom de tidligere har betalt for personligt tilpassede træningsprogrammer til marathon eller halv marathon, så er det faktisk sjældent sådan tingene udspiller sig i virkeligheden – der er set mange eksempler på standard templates, der blot copy&pastes ind til den enkelte atlet, og træningsmetoder er oftest så rigide, at der ikke ændres noget såfremt den enkelte atlet ikke responderer på den træning, som de laver. Som nævnt tidligere, så arbejder TLAB Endurance ikke med en standard metode/tilgang til træning, da vi alle er forskellige og reagerer forskelligt på træning. TLAB Endurance’s tilgang er baseret på en grundig analyse af den enkelte atlets styrke/svagheder, forudsætninger, erfaringer, målsætninger og ikke mindst hverdag etc., hvorved det endelige løbeprogram til marathon eller halv marathon udfærdiges.

Er der noget jeg skal være opmærksom på?

Restitution er en vigtig og nødvendig del af det, at træne frem mod store konkurrencer som en marathon eller halv marathon eller triathlon konkurrence vil være. Fremgang = den rette træning * restitution. Det er de færreste, der prioritere restitution, og underkender den vigtigste faktor i relation til restitution som er søvn. Flere atleter træner massevis af timer på ugentlig basis, men oftest ses det, at grunden til manglende fremgang overvejende skyldes, at søvn simpelthen slet ikke prioriteres. Mange har en presset hverdag med familie, studie, job eller lignende, og skal der også være tid til træning ser mange sig nødsaget til, at skære ned på mængden af søvn. Problemet ved at skære ned på antal timers søvn er, at den samlede søvnmængde (antal timer/nat) står for, at vi rent fysisk får restitueret, hvor den dybe REM-søvn står for, at vi rent mentalt bliver fuldt opladt.
De fleste har en omgangskreds, som skal inddrages i den proces det er, at træne frem mod et marathon eller halv marathon – det kan være kæreste/kone, venner eller andet. Sørg for, at have forventningsafstemt inden projektets start hvad det kommer til at kræve af dig, således at du ikke skal have dårlig samvittighed når du bevæger dig ud på dine træningsture.

Hvilket udstyr skal jeg bruge for at kunne træne frem mod et marathon eller halv marathon?

Der findes altid en budget og en high-end løsning. Grundlæggene set skal du bruge et par løbesko og et ur. Jeg vil anbefale, at man bruger nogle penge på et ordentligt løbeur, og her har vi gode erfaringer med urene fra Garmin. Dertil kan man begynde at købe sig fattig i flere løbesko og løbetøj. Husk at billet til et marathon eller halv marathon også koster penge, og der er generelt stor forskel på prisen, når du sammenligner lokale løb med de store internationale løb.

Kan jeg træne optil et marathon med familie?

I princippet ja, men inden opstart af et forløb mod en stor målsætning som et marathon er det vigtig, at have gjort sig klart, hvad ens forudsætninger ift. træningstid er, da dette naturligvis er afgørende for, om hvorvidt det er realistisk. Vores løbeprogrammer til marathon og halv marathon/forløb bliver tilpasset ind i din hverdag med arbejde/studie/familie etc., men det giver ikke mening at starte op mod et mål, hvis ikke forudsætningerne er i orden.

Har du andre spørgsmål, så er du velkommen til at skrive via kontaktformularen 🙂

Top Performance

Coaching og træningsprogrammer til de løbere, der søger top performance såsom podie-placeringer, sub 3 marathon eller lign.

Finisher

Løbeprogram og coaching til dig, der ønsker at gennemføre et marathon eller halvmarathon med en god oplevelse.

Løbeskadet

Fysioterapi, genoptræning, løbeprogram samt vejledning i, hvordan du kommer tilbage fra en skade.

Nybegynder

Løbetræning, støtte og sparring til dig, der er ny, men som gerne vil i gang med at løbe, og som måske drømmer om et halv marathon eller marathon på sigt.

Christoffer Lund Fysioterapeut, løbe- og triathlontræner

Fysioterapeut og løbetræner

Hvem står bag TRILAB?

Christoffer Lund er manden bag TRILAB.dk, som tilbyder løbetræning og træningsprogrammer specifikt rettet mod marathon, halvmarathon og lignende. Han kommer med et solidt fagligt fundament som fysioterapeut, og arbejder til dagligt med speciale indenfor muskuloskeletal- og sportsfysioterapi samt som træner indenfor triathlon, løb og styrketræning.

Foruden en stor bagage af faglige kompetencer og mange års erfaring med personlig træning kommer Christoffer desuden med mange års erfaring fra sportens verden, hvilket gør at han er i stand til at sætte sig i atletens sted – han har selv tidligere dyrket triathlon på sub-elite niveau og badminton på elite niveau. Triathlon-tiden tæller b.la. kvalifikation til IRONMAN World Championship på Hawaii.

Som træner er der skabt flere succes-historier tællende alt podiepladseringen ved nationale langdistance løb, sub3 maratons og ligende. Desuden resultater som 70.3 European Championship vindere og ETU verdensmester, IRONMAN vindere og podier, Hawaii kvalifikation mfl.

Læs mere om TRILAB

Løbere vi træner.

 

 

 

“Fra total nybegynder i sporten har han med sin kompetente tilgang til træningen, hævet mig op på et niveau, hvor det er muligt at kæmpe med om podiepladserne til stævnerne – det havde jeg ikke forestillet mig på så kort tid.”

Marian Borsinski
– 2’er HCA halv marathon i 1:09, HC Andersen marathon 2:45, DM 10 km 32:22.

 

 

 

“Glæden ved at have en coach der altid er kontaktbar, sætter krav udfra det niveau, man har og støtter sig i processen er helt fantastisk.
Jeg har følt mig i trygge hænder, da Christoffer er fysioterapeut, og derfor har nøje øje for træningsbelastning, skader og planlægning. Hans fortid som triatlet er ligeledes et kæmpe plus, da han har forståelse for vigtigheden af sin sport. ”

Sarah Smalbro Kristense
– Hamburg Marathon 3:06.

 

 

 

“Jeg opsøgte Christoffer Lund og TRILAB, da jeg havde behov for struktur og målrettet træning for at nå mit mål.
Jeg har ikke en finger at sætte på Christoffers træningsmetoder, hvor jeg er på rekordtid er blevet forvandlet fra en middelmådig hygge-motionist til en fuldblods-trænings og racemaskine!
Men tag ikke fejl – Christoffer er benhård og træningen er nådesløs! Resultaterne taler for sig selv, for både mine egne og Christoffers andre atleter. ”

Jesper Holm
– Copenhagen marathon 2019: 2:58, Berlin Marathon 2019: 2:50.

 

 

 

 

“Jeg kan helt klart anbefale TRILAB, han forstår at presse en, men samtidig lytte til de behov du har i forhold til skader og arbejdstider.”

Camilla Nikolajsen
– Copenhagen marathon 2019: 3:52 + The Big Four Finisher.

Årlig repræsenteret med atleter i følgende store races…

copenhagen marathon - træningsprogram marathon.

challenge triathlon

BASIC PERFORMANCE

Opstart udfra spørgeskema*
Adgang til TrainingPeaks
Individuel tilpasset træningsplan
Online support hver 4. uge (mail/ messenger)
Opsamling hver 4. uge (online – mail/messenger)
Ny træningsplan hver 4. uge

Pris løb: 700 kr/md*

HIGH PERFORMANCE

Opstartssamtale*
Adgang til TrainingPeaks
Sæsonplanlægning og periodisering
Individuel tilpasset træningsplan
Fri online support (mail, messenger)
Opsamling hver 1.-2. uge (online – mail/messenger)
Ny træningsplan hver – hver 2. uge
Individuel raceoptimering (skriftlig)
Hurtig adgang til sportsfysioterapi. (OBS betales seperat)

Pris løb: 900 kr/md*

TOP PERFORMANCE

Opstartssamtale*
Adgang til TrainingPeaks
Sæsonplanlægning og periodisering
Individuel tilpasset træningsplan
Fri online support (mail, messenger)
Opsamling hver uge (online – mail/messenger)
Opsamling hver 8. uge (samtale – Skype/telefon) – valgfri
Ny træningsplan hver – hver uge eller 2. uge
Individuel raceoptimering
Hurtig adgang til sportsfysioterapi (OBS betales seperat)

Pris løb: 1400 kr/md*

EKSTRA SERVICES

Coaching 1-1 fysisk eller via telefon
Løbestilsanalyse tilbydes online, på klinik og i virkeligheden.
Personlig træning 1-1 foregår typisk ude i det fri.
Laktattest på løbebånd og/eller atletikbane.

 

Kontakt for mere info på ovenstående services!

*Minimum 6 måneders binding. Der betales 2 mdr forud ved opstart. Opsigelse løbende måned + 2 mdr. Opstartsgebyr på 600 kr ved Basic, High- og Top Performance.
*Pakkeændringer kan ligeledes ske løbende måned + 2 mdr.

Kontakt.

Lad os tage en uforpligtende snak om, hvordan jeg bedst kan hjælpe dag!

Er du i tvivl om, hvilken løsning du skal have for at komme i mål, eller om hvorvidt jeg kan hjælpe dig?
Smid mig en mail, og lad og snakke om tingene – det er ganske uforpligtende!

Christoffer Lund
Lund @ TRILAB.dk