tyr-special-ops-2-top
DET FÅR DU:
TYR’s svar på en Open Water svømmebrille, som b.la. benyttes af flere PRO triatleter.
DET VILLE VI ØNSKE:
At brillerne var udstyret med en smartere justeringsanordning
DET SYNES VI:
Spejlglas er LIR for triatleter, og den har TYR regnet ud – udseendet er i top.

Detaljeret anmeldelse:

Produkt beskrivelse:
TYR var oprindeligt kun til svømmere, men er siden hen også begyndt at lave produkter til triathlonsporten. TYR Special Ops 2.0 er en opdatering af deres nuværende ‘TYR Special Ops’, som gør det muligt at få spejlglas og derved mere lir på deres nye model sammenlignet med den gamle – 2.0 versionen findes ligeledes som en custom-model, hvor man selv kan lave farvesammensætningen af svømmebrillerne. TYR Special Ops 2.0 er TYR’s #1 allround brille til triathlon og åbent vands svømning, som gennem de kurvede og polariserede linser sikre, et bredt udsyn samt at genskin fra vandoverfladen holdes ude.

Egenskaber – Zoggs Predator Flex Reactor svømmebriller:

tyr-special-ops-2
 • Polariserede linser
 • Justerbare stropper
 • Anti-dug
 • 180 graders udsyn
 • DURAFIT silicone i skålene til øjnene, som sikre pasform og vand i at træne ind
 • Findes i en custom udgave, hvor man selv kan sammensætte farver.

Test: TYR Special Ops 2.0 svømmebrillerne er testet indenfor i svømmehallen.

Pasform:

Pasform er en individuel ting – heldigvis for det, fordi ellers var disse TYR Special Ops 2.0 dømt ude. I begge testeres tilfælde, var bredden og højden på “skålene” i disse svømmebriller for lille, hvilket medførte at de kom til at sidde ubehagelig langt inde i øjenhulerne på os begge. Når det er sagt, så er silikone skålene yderst bløde og behagelige, hvilket er med til at sikre at vand ikke trænger ind i brillen.

Justerbarhed:

tyr-special-ops-2-1

Svømmebrillerne kan justeres som de skal kunne, og det lykkedes da også, men det er ikke muligt, men svømmebrillerne sidder på. Med de smarte justeringsløsninger, der findes i dag, på konkurrerende svømmebriller, er det simpelthen en for gammeldags og besværlig løsning som sidder på disse TYR Special Ops 2.0. Stropperne har alt for let ved at løsne sig, da der b.la. ikke er lave riller på elastikken, som forhindre dette – dette er desværre oplevet fra gang til gang. Det må være et levn fra gamle svømmedage, at man fortsat laver justeringsløsningen på denne måde.

Udsyn:

Udsynet på disse briller er i top. Foruden linsen med spejlrefleks på fronten, som gør svømmebrillen yderst elegant at se på, så giver linsen er kniv skarp og bredt udsyn, som sammen med de polariserede linser gør dem velegnede til åbentvands svømning, og i praksis kan de også bruges uden problemer til pool svømning.

TRILAB.dk bottom-line:

trilab-suveraentDa disse svømmebriller kom indad døren håbede jeg virkelig, at de levede op til mit førstehåndsindtryk – linserne med de blå spejlrefleksde får alle andre svømmebriller til at falme ved siden af disse. Desværre levede TYR Special Ops 2.0 ikke op til MINE forventninger. Pasform er en individuel ting, og jeg vil derfor ikke dømme disse svømmebriller ude på grund af pasformen, da andre formentlig vil passe disse svømmebriller perfekt. Justeringsanordningen på disse svømmebriller er alt for gammeldags, og har flere

Fordele:

 • Udseendet er i top
 • Polariserede linser
 • Mulighed for “custom” farver

Ulemper:

 • Gammeldags justeringsanordning
 • Størrelsen på skålene var for lille til behagelig pasform for de to testere

Billeder:

[nggallery id=9]