ryders-hijack-colormagic

RYDERS Eyewear er et Canadisk solbrillemærke, der udvikler performance briller til alle de sportsgrene, der får hjertet til at slå, herunder triathlon og de enkelte discipliner heri. RYDERS Danmark sponsorere en række cykelhold og triatleter, så jeg er spændt på hvordan solbrillen er at bruge i praksis.

Facts:

Mærke: Ryders
Model: RYDERS Hijack – Xtreme sport, ColorMagic
Vejl. Udsalgspris: 798,-
Link til produkt: RYDERS Hijack
Info: Denne brille findes i flere forskellige farvevarianter b.la. hvid og orange. Der er ligeledes også mulighed for at købe andre glas til.

Første indtryk af RYDERS Hijack Xtreme, ColorMagic:

ryders-hijack-colormagic

Udseendet på brillen minder mest af alt om oakley splitjacket og lignende briller, dog har denne brille bare en feature, der gør at den tilpasser sig lyset omkring – ColorMagic er altså bare RYDERS navn på det de andre kalder for photochromic. Brillerne kommer i et fint beskyttelsesetui, dog meget lille, med en lille pose og et lille stykke stof til at rense solbrillerne med. De virker lette og sidder umiddelbart godt fast på ens ansigt – næsestykket har man samtidig mulighed for at tilpasse således at solbrillen i højere grad kan tilpasses den enkeltes ansigtsform. På stængerne er der en gummibelægning der har til formål at forhindre brillen i at skride af. Der er ligeledes mulighed for at tage glassene ud af solbrillerne, hvilket gør det lettere at ved rengøring.

Indtryk efter test periode:

Solbrillerne er blevet testet både på cyklen og i løb, og et af de vigtigste ting ved en solbrille til sport er, at den sidder godt fast, og at man ikke bemærker at man har dem på – begge dele lykkedes godt for RYDERS Hijack Xtreme, ColorMagic. Jeg er normalt flittig bruger af Oakleys Radar og RadarLock. Måden hvorpå næsestykket er lavet, således at man har mulighed for at tilpasse dem fungere rigtig godt, og det savner jeg egentlig lidt på mine nye Oakley RadarLock. Samtidig er løsningen med gummibelægning på stængerne, så brillerne ikke skrider, en god løsning – dog savner jeg muligheden for at kunne skifte disse med tiden, da min erfaring siger mig at sådan noget gummi bliver slidt ved flittig brug. Jeg har ikke tidligere prøvet photochromic-lignende briller andet end i en forretning, og her når man ikke at opleve selve effekten af hele konceptet – efter at have prøvet det  i aktion må jeg sige, at det fungere og man bemærker ikke de toneskift der sker i linsen, når man går fra henholdsvis solskin til let overskyet, hvilket jo egentlig er hele idéen.

Fordele:

  • Linsen tilpasser sig forholdene som den lover
  • Justerbart næsestykke og gummi på stængerne gør, at den sidder godt på ens ansigt
  • Rimeligt prisniveau sammenlignet med dyrere mærkesolbriller som Oakley, Rudy Project osv.
  • Mulighed for at tage glassene ud af brillen.

Ulemper:

  • Manglende mulighed for at kunne skifte gummi på stængerne.
  • Meget lille etui, hvor der ikke er mulighed / plads til at medbringe flere glas i.

Billeder:

[nggallery id=6]