newline-tri-sæt

Med et længerevarende sponsorat af det danske triathlon landshold er Newline for alvor ved at komme ind på triathlonmarkedet igen. Efter at have prøvet andre af Newline’s produkter og ikke mindst andre triathlon sæt, var jeg spændt på om dette sæt levede op til mine forventninger.

Facts

Mærke: Newline
Model tights: Triathlon Sprinters
Model Top: Triathlon top
Vejl. Udsalgspris: Shorts = DKK 600, Top = DKK 500
Link til produkt: Newline triathlon top og Newline triathlon tights
Se Newline triathlon tøj: Herre eller Dame.

Første indtryk af Newline triathlon sæt:

Indpakningen er ikke mere fancy end butikken du køber produktet i gør den til. Til gengæld er første indtryk godt når du mærker produktet. Puden virker lækker og kvaliteten på dragten i top. Den er lavet i en lækker kvalitet – dog i nogle ret kedelige farver da man på nuværende tidspunkt kun kan vælge sort/ hvid. Shortsene har et form for gummikant i bunden af benene. Dette gør, at dragten ikke løber op af benet – det tyder godt.

Indtryk efter test periode:

newline-tri-top-4

Jeg fik sættet ca. 14 dage inden Challenge Roth og har derfor testet sættet i 5 uger. Jeg nåede kun, at cykle i sættet 4 gange inden og ca. samme antal træningspas på løbet. Første indtryk var, at kvaliteten var i top – specielt puden i shortsene var jeg inden jeg satte mig på cyklen meget begejstrede for. Dog virkede shortsene en smule løse omkring skridtet da jeg fik dem på. Toppen virkede ligeledes en smule stram omkring armhulerne på trods af, at jeg ikke er et muskelbundt. Jeg blev derfor lidt skeptisk overfor sættet da det kom på.

Der er ikke noget problem, at have sættet på under våddragten. Man mærker det ikke. Jeg havde været lidt nervøs for lynlåsen på toppen – men ingen problem med den, overhovedet. Samtidig er det rigtig hurtigt tørt efter du kommer op af vandet – jeg mærkede på ingen måde til, at tøjet var vådt da jeg var kommet af våddragten i T1.

newline-tri-tights-2

Shortsene er rigtig gode når du kommer på cyklen. Puden er af en lækker kvalitet og man føler ikke samme ”intense” oplevelse ved at sidde på sadlen som man kan opleve i andre shorts. Ens siddeknogler bliver skånet og på trods af skidt vej føler man ikke ubehag på noget måde. Den løse fornemmelse jeg havde da jeg fik det på generede på ingen måde på cykelen. Grundet gummibåndet i shortsene, bliver de hvor de skal og kravler ikke. Dette gør også, at shortsene sidder perfekt når du kommer ud på løbet. Heller ikke her generede de lidt løse shorts.

Med hensyn til, at toppen strammede omkring armhulen var dette heller ikke noget jeg mærkede noget til. Jeg følte ingen ubehag under race og havde ingen mærker efter. Samme oplevelser har jeg haft med sættet på mine efterfølgende træningspas. Jeg kunne dog godt ønske mig, at lommerne i toppen var magen til dem som er på deres trisuit, hvor der i stedet for en stor lomme bagpå er en stor og to små. Jeg manglede lidt flere lommer under raceday, men det løste jeg ved at smide mine gels ind på lårene, hvor gummikanten endnu en gang var til stor hjælp.

newline-tri-tights-4

Skulle newline arbejde på noget skulle det være, at shortsene ikke er så løse omkring skridtet, at toppen ikke strammer omkring armhulerne og så smække nogle flere farver på tøjet, så dem der kommer for at se en, kan skille en ud fra mængden. Det er mine ønsker, men samtidig må jeg også erkende, at ovenstående punkter ikke har givet nogle problemer overhovedet, når tøjet er brugt i aktion.

Konklusion:

Newline’s triathlon sæt gjorde hvad det skulle på raceday. Puden i tightsene gjorde de 180 km på cyklen til en leg, og jeg mærkede ingen problemer og/eller ømhed i mellemkødet overhovedet. Gummikanten i shorts’ene havde flere fordele, først og fremmest blev tightsene hvor de skulle, og samtidig gav de mig muligheder for, at gemme gels i buksebenene. Tightsene sad en smule løst om skridtet i forhold til, hvad jeg gerne vil have. Lynlåsen på overdelen fungerede som den skulle uden skarvemærker, som jeg har erfaret på andre triathlon toppe, dog savnede jeg flere lommer i toppen til opbevaring af energi.

Fordele:

  • Lækker pude i shortsene
  • Lækker kvalitet generelt
  • Nem at vaske
  • Prisen sammenlignet med andet triathlon tøj
  • Lynslås i overdelen
  • Gummi kant i benene på shorts

Ulemper:

  • Toppen kan stramme lidt omkring armhulen
  • Mangler lidt flere lommer
  • Lidt løs omkring skridtet i shortsene

Billeder:

[nggallery id=5]