10411221_936916883005021_443502344789392219_nForuden styrketræning er off-season et godt tidspunkt at begynde at arbejde med nye vaner i forhold til ens bevægelse. Stort set alle bruger tid på teknik træning i svømmebassinet, mens stortset INGEN bruger tid på deres løbeteknik – det er også tendensen i tri-træningen rundt omkring. Løb er der åbenbart, pr. definition, intet behov for, bare fordi vi kan komme fra A-B, så skidt med om det ligner lort.
Tager vi en IRONMAN-distance så fylder svømning ~1 time, mens løb fylder 3-4 timer – løbeteknik skal prioriteres på lige fod med svømmeteknik.

Fokus punkter*:
– holdning
– kadence/skridtlængde
– aktivt hælløft
– isæt/afsæt

*her mener jeg ikke, at man skal melde sig ind i Dr. Romanovs poserunnings-sekt eller lignende.

Start med at optag en video af dig selv – ser det ligeså elegant ud på video, som det billede du har af dig selv inde i hovedet – nej, det gør det sjældent. Find ud af hvad du kan forbedre eller find en der kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad du kan forbedre.

Teknikken bør desuden tage afsæt i dine skader + skadeshistorik, samt inddrage stabilitetsøvelser ala dem i denne artikel: https://trilab.dk/stabilitetstraening-til-lobere/

Jeg kan spørge: Hvem arbejder med deres løbeteknik? Hvem bruger tid på stabilitetstræning, der inddrage andre øvelser end lige og skrå planke?

2 Comments

 • Peter siger:

  Tak for en forudindtaget holdning til Pose Running. Flot at påpege at folk der løber Poserunning er med i en sekt. Beskriver du også hæl løb som en sekt ?

  • Det er sat på spidsen, og det ville du vide, hvis du har fuldt med. Men jeg er ked af, at du føler dig stødt.

   Nej, jeg beskriver ikke hæl-landere som en sekt, FORDI der er mange måder at løbe med hæl-landing på – dette er ikke tilfældet med poserunning. Poserunning er et koncept, som på ingen måder tager hensyn til individuelle forskelle, og det er netop derfor, at jeg er lidt flabet omkring det. Poserunning sælges på, at det er vejen udenom skader for alle, og det kan jeg informere dig om ikke er tilfældet.

   God træning 🙂