Facts
Mærke: Cepsportswear
Model: CEP triathlon dragt
Vejledende udsalgspris: 200$ direkte fra www.cepcompression.com

Når man skal vælge størrelse, måler man omkredsen af sit lår og afgør ud fra det mål, den samlede størrelse. Vi er 3 mand, som alle ligger indenfor 180-185 cm i højde og 70-80 kg i vægt. Til trods for vores varierende højde/vægt forhold, er vores låromkreds alligevel så ens, at vi alle skulle have str. m. Selvom denne størrelsesguide er lidt underlig, så kan man roligt stole på den.

Producentens beskrivelse:

FEATURES

 • MORE ENERGY, STAMINA AND PERFORMANCE
 • IMPROVED BLOOD CIRCULATION
 • PREVENTIVE FUNCTION
 • MUSCLE AND JOINT STABILIZATION
 • IMPROVED COORDINATION

Det er jo ikke så lidt der bliver lovet, men holder det?

Første indtryk:

Dragten kommer i en fin æske. Ved første øjekast ser den lidt sjov ud, grundet compressionen i benene. Stoffet føles lækkert og er meget stretchy i overkroppen. Når den skal på skal man tænke sig om. Benene i dragten er så stramme, at de ikke bare sådan lige smutter på. Når de så endelig er på, så sidder de rigtig godt og det rigtig fine indlæg mærkes nærmest ikke.

Indtryk efter test-periode:

Dragten er blevet testet over en periode på 6 uger. Jeg kører normalt race i et to-delt fusions suit, så jeg havde lidt bekymringer ved at skulle i en dragt, som ikke kunne deles på midten. Når man kommer i dragten og får den sat ordentligt, mærker man, hvor godt den sidder. Benene er i en klasse for sig selv, og her er compressionseffekten virkelig til at mærke. Indlægget er som et rigtigt indlæg i dyre cykelshorts, blot i en minimeret udgave. Derfor føler man en rigtig god støtte på cyklen, især bliver siddeknoglerne skånet, da der her er lavet ekstra polstring. Under løb mærkes indlægget til gengæld slet ikke, hvilket er lækkert. Til gengæld spiller den gode kompression i benene og lynlåsen på brystet en rolle, når man løber. Jeg testede dragten under et maraton, og kunne konkludere, at jeg ikke havde nogen form for ømhed eller irritation nogle steder. Samtidig fandt jeg ud af, at det er rart at kunne lyne ned, når det bliver varmt.

For at teste dragten i forbindelse med svømning, måtte våddragten med en tur i svømmehallen, så en ordentlig test kunne udføres. Dragten mærkes nærmest ikke når der svømmes, eneste minus er at lynlåsen her, kan komme til at “gnave” ind i brystet, grundet trykket fra våddragten – dette er dog minimalt. Når våddragten tages af, bliver dragten siddende, hvor den skal, (har tidligere oplevet at bukserne kunne smutte med ned:). Her er det igen en fordel, at det er en dragt og ikke et todelt suit.

Udskæringerne under armene, er lavet tilpas store, så der ikke er noget der kan “gnave” i armhulerne. På samme måde er området ved nakke og hals, udskåret, så der ikke slides noget hud.

Konklusion:
Dragten er det bedste stykke tritøj jeg har prøvet. Det er som om, at man hos CEP, har taget lidt af det bedste fra alle verdener og sat sammen. Starter vi fra bunden, så har vi deres egen kompression i lårene, som vel kan betegnes, som noget af det bedste på markedet. Indlægget er som en kopi af indlæg i dyre cykelshorts, dog anatomisk optimeret til triathlon. Ryggen og brystet, er lavet i et yderst strækbart og ventileret materiale, og lynlåsen sikrer optimal afgivelse af kropsvarme i sommerens races. Nakke, hals og armhuller er skåret, så de ikke irriterer. Alt i alt holder CEP det de lover i deres salgstale.

Fordele:

 • Perfekt kompression
 • Optimal pasform, til trods for få valgmuligheder i størrelse
 • Lækkert indlæg
 • Nem at vaske og holde ren
 • God og sikker lændelomme

Ulemper:

 • Prisen
 • Tilgængeligheden
 • Findes kun som fuld suit (der laves ikke en top for sig selv)