10592685_888393301190713_4839569023938568174_n

De sidste valg skal tages inden IRONMAN Copenhagen.

Skal du vælge en fuldblod aerohjelm eller en aerodynamisk landevejshjelm?
Det er et spørgsmål jeg stillede mig selv fornyligt.
Har man ikke pengene til at blive testet i vindtunnel, hvilket de færreste har, må man følge tendensen/trenden under hensyntagen til sin position + ageren på cyklen.

Der er flere undersøgelser, der viser, at effekten af en fuldblods aerohjelm er væsentlig mindre end man skulle tro sammenlignet med de nye aerodynamiske landevejshjelme, såsom Giro Air Attack, LG Course og S-Works Evade.
Naturligvis afhænger det hele af ens position på cyklen, men i denne artikel: http://www.slowtwitch.com/Lifestyle/Rappstar_wind_tunnel_time_3887.html, hvor Jordan Rappstar blev testet i vindtunnel var der kun en 5watt besparelse på en S-works McLaren hjelm og en S-works Evade med 40 km/t. Den enkeltes position skal naturligvis tages med i overvejelserne. Desuden er en fuldblods aerohjelm væsentligt mere følsom overfor vind, hvis halen ikke ligger langs ryggen end aerodynamiske landevejshjelme er. Da jeg selv er helt tosset med at sidde og se på min cykelcomputer, og at halen på min fuldblods aerohjelm derfor ville stikke i vejret og skabe mere drag (modstand) , har jeg valgt at investere i en aerodynamisk landevejshjelm.

! Det er ikke en dum idé at smide sin cykel op i hjemmetræneren, og filme sin position fra siden af.

Hvilken aerohjelm kører I med, og hvorfor?