svømmebriller triathlon

Dyrker du triathlon eller svømning er et par gode svømmebriller et “must-have”. Står du og er på jagt efter svømmebriller, har vi her lavet en guide til hvilke overvejelser du bør gøre dig inden/når du skal købe nye svømmebriller.

Hvilke svømmebriller skal jeg købe til triathlon?

Svømmebriller findes i en masse forskellige varianter – en masse forskellige varianter til at afdække forskellige behov. De mange muligheder kan samtidig gøre markedet uoverskueligt, da en svømmebrille ikke blot er en svømmebrille. Materiale valg og linseudformning har faktisk en betydning, og er ikke kun en design mæssig gimik for at sælge svømmebriller. Når du vælger et par svømmebriller, bør du overveje; udsyn, pasform og justerbarhed.

Udsyn:

180-grader

180 graders udsyn

I åbenvands svømning er der andre / et øget behov for orientering sammenlignet med svømning i pool. Svømmebriller til triathlon adskiller sig derfor fra traditionelle svømmebriller ved at have en linse, der er formet (bøjet) således at den sikre et bredere udsyn (180 grader view). Skal dine svømmebriller bruges til triathlon vil det være en fordel at have et par svømmebriller, der sikre et så bredt muligt udsyn som muligt.
Vær opmærksom på de vejr/lysforhold der skal svømmes i. Linserne findes med forskellige toner og farver, så de passer til de pågældende lys og vejrforhold. Ligesom på solbriller, laves der  i dag også svømmebriller med polariserede og fotokromatiske linser, hvilket kan være en fordel eller en behagelig feature.

Pasform:

Pasformen er det vigtigste når du skal vælge et par svømmebriller, hvorfor det kan være en god idé at prøve dem inden køb. Pasformen skal sikre, at der ikke trænger vand ind i brillen, hvilket kan være svært/umuligt at afprøve i butikken. Der er ikke andre måder at finde den rette pasform end ved at prøve sig frem – heldigvis er der på de fleste svømmebriller til triathlon en god pasform, som kan passe de fleste ansigtsformer. Er dette ikke tilfældet, må man videre i sin søgen – tiden man bruger i vandet er for kort til et par svømmebriller, der ikke sidder ordentligt.

Justerbarhed:

Der er praktisk talt ét sted, hvor man kan justere et par svømmebriller til triathlon (alt afhængig af model). I siderne sidder der alt afhængig af model en anordning, der gør at man kan justere længden på elastikken – på nogle modeller sidder der en lille knap, mens der på andre er en mere gammeldags løsning. Det kan være en fordel at have et par svømmebriller, hvor der sidder en af de mere moderne anordninger, da disse tillader dig at tilpasse længden på elastikken, mens man har svømmebrillerne på.  På andre modeller, typisk svømmebriller til pool-svømning, findes der briller hvor man kan justere næsestykket, hvilket kan være relevant for nogle enkelte.

Populære brands:

TRILAB.dk har testet en række svømmebriller:

HUUB Acute Goggles
Zoggs Predator Flex Reactor
TYR Special OPS 2.0