WORK IN PROGRESS // Fysioterapi

Specialiseret fysioterapi rettet mod triatleter, løbere, cykelryttere og svømmere.

I TRILAB træner vi udholdenhedsatleter (triatleter, cykelryttere, løbere og svømmere), og ser vi på disse sportsgrene og skadesrisiko, så må løb siges at være højdespringeren efterfulgt af svømning og cykling.
Løb er en disciplin, der involvere stød, og afhængig af tempo skal der ved hvert skridt absorberes 3-5x kropsvægt, hvilket oversat betyder, at en 80 kg tung mand skal absorbere 240-400kg pr. skridt – dette stiller naturligt store krav til atletens vævsstyrke, stabilitet og mobilitet og ikke mindst træningsdosering.
Cykling og svømning er begge lav impakt sport, hvorfor der ses færre skader i disse discipliner. Skader indenfor cykling er oftest forårsaget af styrt, hvorimod overbelastningsrelaterede skader i skuldre ikke er sjælden indenfor svømning, især ikke blandt triatleter, hvor det igen er relevant at se på især styrke, stabilitet og mobilitet samt træningsplan.

Har en lang skadesperiode sat en stopper for indfrielsen af dine målsætninger eller ønsker du hjælp til et skadesforebyggende / performanceoptimerende træningsprogram?
Vores cheftræner og sportsfysioterapeut Christoffer Lund, har specialiseret sig indenfor sportsfysioterapi og har især interesse og kompetencer indenfor længerevarende skadesproblematikker samt optimering indenfor udholdenhedssport.

“Jeg har specialiseret mig i diagnosticering og analyse af årsagssammenhænge for, at få udholdenhedsatleter hurtigst muligt tilbage til sport, mens risikoen for tilbagevenden af skader mindskes. Jeg ser oftest triatleter og løbere, der har været afholdt fra sport pga. længerevarende skadesproblematikker, og er især “besat” af at alle seriøse sportsfolk inddrager supplerende træning, som en del af deres ugentlige rutine – simpelthen for at minimere risikoen for skader og samtidig optimere performance.”
– Christoffer Lund, Fysioterapeut og Head coach

Interesseret i, at vide mere omkring muligheden for Fysioterapi?

Kontakt